Paragnosten, pendelaars en alternatieve therapeuten

Paragnost, pendelaar en regressietherapeut Dick van den Dool zegt in het boek van Vleer:

Er is veel te leren van omgangsvormen van oude culturen, zoals bij de Indianen en Druïden, die hun toewijding van gelijkwaardig respect met aarde en kosmos uitten in rituelen of ceremoniën, waar door eenvoudige gaven als melk en soms vlees en door bezinning en dankgebed, uiting wordt gegeven aan hun doorvoelde liefdesband.

In deze tijd waarin zo velen in een nieuwe tijdssfeer zich persoonlijk ontwikkelen en transformeren, wil ik oproepen tot meer mede- samenleven met aarde en kosmos. In de afgelopen tweeduizend jaar hebben deze oude krachtplaatsen teveel geleden onder macht, onbegrip en liefdeloosheid. Het omkeren van deze spiraal is een uitdaging, een uiting van het accepteren dat het hier op aarde veilig toeven is, samen met de elementen en al het andere leven.

Om die nieuwe verbondenheid weer vorm te geven een aantal praktische tips om met de krachtplaatsen om te gaan.

–          Leycentra zijn uitstekende plaatsen om individueel of in groepsverband bij elkaar te komen in gebed, meditatie of eenvoudig daar – zijn met een positieve instelling van dankbaarheid, liefde en licht. Gaven kunnen heel eenvoudig zijn, als een bloem, een steen. Het belangrijkste is dat de gift vanuit het hart wordt gegeven met een liefdevolle intentie.

Er zou kunnen worden gedacht aan:

Pagina's: 1 2