2010 – nu

Populistische partij, tevens tegen de Islam, gedoogt  in Nederland een minderheidskabinet met CDA en VVD .

2011

Jaar van de sociale media en de val van dictators.

2012

Nu:

Voor het eerst gaan in Nederland rechters vervolgd worden. Nog steeds komen frauduleuze handelingen en andere misstanden aan het licht. Nanodeeltjes worden in producten verwerkt terwijl nog niet bekend is wat de effecten zijn op lange termijn in en buiten het lichaam. Binnen de Eurocrisis lijkt de oplossing met Griekenland tegengehouden te worden door hedgefondsen en risico – investeerders. Landen bezuinigen. Er zijn geen injecties van de overheid. Subsidies worden kleiner of vervallen. Mensen met een kleiner inkomen zijn de dupe. VVD standpunt: ieder moet voor zichzelf kunnen zorgen. Er was veel doorgeschoten. Nu schiet het weer door de andere kant op.

Nog strijd in Syrië tegen dictatuur. Een VN resolutie hierover haalt het niet door een veto van China en Rusland. Palestina vraagt erkenning bij de VN aan. 140 landen gaan over tot erkenning van Palestina als staat. Hieronder is niet Amerika.

In negen landen zijn regeringsleiders vervangen als gevolg van de crisis.

OS          Door de Social Media zijn bedrijven veel klantvriendelijker en worden goederen geproduceerd waar de klant om vraagt: minder varkensvlees, biologische producten, natuurlijke producten, …

Bron: Wikipedia. Is veelvuldig geraadpleegd.

Een eeuw beschreven